dimarts, 19 de març del 2013

Carta des de Romania



Hola, som el grup de secundària de l'Escola "ISSturdza" de Bacau, Romania.

El nostre país i la nostra ciutat

Romania és un país situat en la intersecció de l'Europa Central i del Sud-est, a la frontera amb el Mar Negre.

Saucesti és el nostre petit i net poble i té gairebé 1000 habitants. Està situat molt a prop de la ciutat de Bacau. Al nostre poble tenim un riu que es diu Siretu on la gent acostuma a anar per practicar la natació i la pesca.

La nostra ciutat, Bacau, és una de les ciutats més grans de Rumanía. Aquí hi ha molts edificis importants i també tenim molts llocs per visitar: la Catedral ortodoxa, el teatre, el viver, dos parcs i també un monestir. Gairebé cada mes estem acostumats a anar amb la nostra mestra al teatre o al centre comercial per veure una pel lícula.

Romania és un país on pots trobar el passat barrejat amb el futur però on sempre trobaràs una persona per ajudar-te. Som coneguts per la nostra hospitalitat i la nostra capacitat d'aprendre molt ràpid una llengua estrangera.

La nostra escola.

La nostra escola té 12 classes, un laboratori d'informàtica, una biblioteca i un camp d’esports. Acostumem a decorar nosaltres l'escola. Ens agrada la nostra escola perquè com que és petita els alumnes són amics i s'entenen com una família. Cada any organitzem les festes de Nadal o Pasqua i també participem en projectes de voluntariat. Cada mes organitzem una exposició de les nostres pintures per celebrar els esdeveniments del mes: per exemple, aquest mes celebrem la primavera. També a l'escola s'organitzen classes de balls populars, dansa moderna, teatre i també tenim un grup de lectura.

La nostra classe

La nostra classe està formada per un grup d'alumnes molt units i ens agrada participar en activitats diverses. Ens coneixem des de primària i en aquests anys hem après a treballar junts i a valorar-nos. Ens agrada participar en diferents competicions escolars i també ens involucrem en totes les activitats que s'organitzen a l'escola. Per això la majoria de nosaltres vam participar en les classes de balls folklòrics i també tenim un grup de literatura que es troba cada mes. Tenim talent per dibuixar i ens agrada ballar i cantar. Ens agrada valorar les tradicions del nostre país i gràcies al grup de balls folklòrics en el que participem, hem tingut l'oportunitat de participar en diversos esdeveniments i concursos en què hem obtingut diversos diplomes.