divendres, 28 de novembre del 2014

Concert de presentació del llibre a Barcelona


 * Si voleu veure els vídeos de cada una de les cançons  per separat aneu alfinal del post

Es presenta el llibre Junts dibuixem i cantem 5 amb un concert a l'Espai Jove La Fontana

L’Espai Jove La Fontana de Gràcia va acollir ahir a la tarda el concert de presentació del llibre Junts dibuixem i cantem 5, que mostra el treball d‘intercanvi que han estat realitzant aquest curs les escoles Drassanes, Antaviana i Ramon Berenguer III amb dos centres romanesos, l'Escoala Gimnaziala Ionita Sandu Sturdza i l'escola Saucesti.
El llibre recull les cançons que les cinc escoles han cantat i dibuixat, amb la col·laboració de l’escola de música de l’Orfeó Gracienc, en el marc del projecte JUNTS, organitzat pel Consorci d’Educació i la Fundació Adsis.

El llibre “Junts dibuixem i cantem 5” recull els dibuixos i les gravacions de les cançons en català i en romanès que han compartit els alumnes de les dues ciutats, Barcelona i Bacau (Romania), que participen en el marc del projecte Junts, organitzat pel Consorci d’Educació, la Fundació Adsis i l'AMPA de l'Escola Antaviana, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

El concert de presentació del llibre va reunir ahir a la tarda unes 300 persones -entre alumnat, professorat i famílies- a l’Espai Jove Fontana, a Gràcia. Acompanyats pel grup orquestral de l'escola de música de l'Orfeó Gracienc, l’alumnat dels tres centres barcelonins que participa en aquest projecte d’intercanvi va anar passant per l’escenari per cantar algunes de les cançons que han estat compartint amb les dues escoles de Bacau, l'Escoala Gimnaziala Ionita i Sandu Sturdza. Primer va ser l’alumnat de cinquè de l’Escola Ramón Berenguer III, a continuació el de tercer de l’Escola Drassanes i, per acabar, les dues classes de tercer l’Escola Antaviana.


L’acte va ser presentat per una representant de la Fundació Adsis, Karmele Equiza, i d’una representant de l'AMPA de l’Escola Antaviana, Noemí Benedito, acompanyades d’una alumna d’origen romanès de l’Escola Drassanes, la Catalina, i d’una altra companya seva de classe, la Saima. Va ser conduït per Lluís Vallvé, tècnic del Consorci d’Educació i, entre moltes altres coses, ànima d’aquest projecte.

El concert també va comptar amb la presència de l’alumnat de segon de primària i de primer de secundària de les dues escoles romaneses, l'Escoala Gimnaziala Ionita Sandu Sturdza, a través de la projecció de petits vídeos elaborats especialment per a la ocasió.

 

Compartint cançons en català i en romanès

En el marc del projecte Junts, aquests cinc centres els darrers mesos han estat compartint cançons (de bressol, nadales, de festes, èpiques,....) que han dibuixat i han cantat en català i en romanès. En el cas de les tres escoles barcelonines aquest treball ha finalitzat amb la gravació de les cançons a l’Orfeó Gracienc, amb l’acompanyament del grup orquestral de l'escola de música de l'Orfeó Gracienc, que han dirigit Poire Vallvé i Jordi Consegal, que també han fet especialment els arranjaments per a les peces treballades. En el llibre-disc que es va presentar ahir s’hi hna incorporat els dibuixos i els enregistraments de les cançons que han fet els dos centres romanesos.

El llibre es pot adquirir a les escoles participants i a la Fundació Adsis. Al final de l'acte els nens i nenes de totes les escoles participants en van rebre un exemplar.

 

12ena publicació del projecte JUNTS

El llibre “Junts dibuixem i cantem 5” és la 11ena publicació del projecte JUNTS, un projecte d'intercanvi i cooperació entre escoles de Barcelona i diferents parts del món. El projecte està organitzat pel Consorci d’Educació i la Fundació Adsis, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

En el marc del projecte les escoles de diferents indrets del món comparteixen cada any elements de la seva cultura. El primer any intercanvien contes, el segon cançons populars i el tercer encara es decidirà en funció de l'intercanvi. El treball de cada any es recull en un llibre que s’edita a partir dels dibuixos, els textos dels alumnes i fotografies dels processos de treball. Aquest recull s’edita en català, i amb les la llengua o llengües del país de l’intercanvi.

En els últims anys el projecte ha realitzat 11 intercanvis vinculats a cinc ciutats diferents amb alumnat centres educatius de nivells molt variats (des de 1r de primària a 1r d’ESO). El projecte Barcelona-Bacau (Romania) es suma als que fins ara s’han realitzat amb escoles de Kedougou (Senegal), Tànger (Marroc) i Quito (Equador).

Si voleu veure els vídeos de cada una de les cançons perseparat, clique a  "més informació"


Meseria
 

Treceti batalioane
 

El Monstre de Banyoles
 

No ni no
 

Cântec leagan
 

El cant dels Ocells
 

Trandafir de la Moldova
 

Bon dia nostre pare