dijous, 7 de març del 2013

Ens presentem... Escola Antaviana

Els alumnes de 2n de l'escola Antaviana han fet aquesta carta de presentació per als seus companys i companyes de Bacau a Romania.


BARCELONA :LA NOSTRA CIUTAT
Barcelona és una ciutat de Catalunya i està dins d’ Espanya. Està entre la serra de Collcerola i el mar Mediterrani, on hi ha un port molt gran amb vaixells diferents. Els carrers baixen de muntanya a mar i d’un costat a l’altre i formen rectangles on hi ha moltes cases.

Al centre de Barcelona hi ha la plaça Catalunya on hi ha un carrer molt important ,les Rambles, que va fins al mar, també hi ha la Font de Canaletes i l’estàtua de Colom, que és molt alta i assenyala amb el dit on està Amèrica. Al costat del port hi ha platges on al’estiu ens hi anem a banyar. Al costat del port hi ha una muntanya no gaire alta que es diu Montjuic. Allà hi ha l’estadi on s’hi van celebrar els Jocs Olímpics l’any 1992. Un altre lloc important de la nostra ciutat és el Camp Nou, l’estadi on hi juga el Barça. També tenim el ZOO on hi trobem molts animals . Un edifici famós de la ciutatés la Sagrada Família que és una esglèsia molt alta. Per nosaltres Barcelona és una ciutat molt bonica i ens agrada molt viure-hi. BARCELONA :



LA NOSTRA ESCOLA

La nostra escola es diu Antaviana. Està al barri de Roquetes, al carrer Nou Barris. A l’escola hi ha nens i nenes de P3 fins a 6è. Tenim 19 classes, la sala multiusos, l’aula de colors, l’aula d’informàtica i l’aula de música. Al costat tenim una escola bressol de nens de 0 a 3 anys on van alguns dels nostres germans.

Celebrem festes com el Carnestoltes i Nadal. Fem activitats molt divertides a educació física, música, informàtica, piscina i anglès.

Aquest any fem un projecte que es diu “Contes en familia”. Tracta d’una motxilla amb contes que ens emportem a casa durant una setmana per llegir-los amb la familia. Ens agrada molt!


LA NOSTRA CLASSE

La classe de segon es diu Àligues; en total sóm 48 nens i nenes. Les aules són molt grans i boniques. Les nostres mestres són molt bones i ens ensenyen com són els animals, a mesurar coses i escriure contes i històries.

A la classe treballem, aprenem, fem amics i amigues, ens estimem molt i ens divertim fent coses junts.


ELS NOSTRES PATIS

A l’escola tenim 5 patis: el pati de sorra, el pati nou, la pista i dos patis pels nens més petits. Nosaltres compartim pati amb els nens i nenes de 1r. El pati que més ens agrada és la pista perqué podem jugar a futbol i visitar l’hort amb les gallines.

L’estona de pati és molt divertida! Cada dia baixem la corda, el twister, la diana, les bitlles, les gomes i les pilotes per jugar amb els nostres amics i amigues.

Dos mestres ens vigilen perqué no ens fem mal i després fem fila per pujar a la classe.