dijous, 14 de març del 2013

Som la classe de 5è de l'escola Ramon Berenguer III




Estimats companys i companyes:

Som l'escola Ramon Berenguer III de Barcelona. Us volem explicar algunes coses de l'escola, del nostre país i dels nostres costums.

Juguem al mata-conills, a l'stop, al pilla-pilla, al pica-paret i a l'amagatall. La classe és bonica. Tenim un armari ple de jocs de taula i una prestageria pels llibres. També un tauló de fotografies de nosaltres i taules altes. La classe és de color clar. L'escola és a prop d'alguns i no d'altres. Parlem castellà, anglès i català. El pati és molt gran i tenim un camp de futbol i de bàsquet. També un pati pels petits. La directora és bonica i és pren la seva feina seriosament.


Estudiem Anglès, Matemàtiques, Castellà, Català, Plàstica, Teatre, Música, Educació Física, Biblioteca, Religió,Tutoria i Medi natural i social. El menjador és gran amb moltes taules, tenim una cuina molt bonica i les monitores i els monitors són bons. A l'escola fem moltes excursions a la muntanya, al camp, en vaixell i al teatre.

Nosaltres ens vestim a la manera Occidental, és a dir, amb texans i xandalls en la part de baix, en la part de dalt del cos ens vestim amb camises, samarretes o jerseis. Alguns nens i nenes es vesteixen amb l'estil tradicional de les seves cultures.

Nosaltres mengem sopa, paella, pollastre, hamburgueses, pasta, aliments congelats, etc.

Parlem: català, castellà i una mica d'anglés.

Les families tenen normalment dos o tres fills i alguns pares estan separats. Les cases són altes i urbanes ni petites, ni grans. Són edificis de pisos.

Tenim dos grans camps de futbol: el Camp Nou del FC Barcelona i el Cornellà-El Prat del RCD Espanyol.

Hi ha la Maquinista, el Splau, Diagonal Mar, Montigalà, el Corte Inglés i Màgic, que són centres comercials.

Juguem a l'Oca, el tres en ratlla, Monopoly, escacs, Uno, Scrabble, damas, cartes i parxís.

Els nostres costums:

Dieta: Per esmorzar mengem cereals, llet, iogurts, melmelada i galetes. Per menjar mengem verdura, carn, peix, fruita, llegums. Per sopar sopem sopa, pasta, verdura, peix. Postres: fruites, lactis i dolços.

Llengües: Normalment parlem català, castellà. A classe estem aprenent anglès.

Esports: Fora de l'escola fem esport: Futbol, bàsquet, voleibol... i també en una activitat que es diu educació física. fem de tots els esports.

Moneda: A Espanya com a moneda utilitzem l'euro.
Jocs: Tenim un pati molt gran i allà juguem a: Pillar i parar, polis i cacos, amagatall, carreres i allà passen totes les bogeries dels nens.


Música: Ens agrada la música a més de la que fem a l'escola també escoltem: Shakira, Rihanna, Michael Jackson, Justin Bieber, etc.

Barri: Vivim en un barri petit que recorda un poble, que es troba en BARCELONA i es diu Trinitat Vella. Té molts serveis, estem molt a gust vivint en ell.

Ciutat: La nostra ciutat és Barcelona, Té uns dos milions d'habitants.

País: Espanya és el nostre país i té una gran extensió. Aquesta dividit en 19 comunitats autònomes. Tot el país té molts atractius: platges, monuments, gastronomia, museus ....